Младата тенисистка Лия Каратанчева даде аванс на България в сблъсъка

...
Младата тенисистка Лия Каратанчева даде аванс на България в сблъсъка
Коментари Харесай

Лия Каратанчева даде аванс на България срещу Швеция за Били Джийн Кинг къп

Младата тенисистка Лия Каратанчева даде задатък на България в конфликта против Швеция от Група 1 на отборната конкуренцията " Били Джийн Кинг къп ", която се организира на червени кортове в Анталия, Турция.

В първия дуел за деня Каратанчева надигра със 7:6(11), 7:6(4) Кайша Першон и по този метод изведе българския отбор напред в резултата в борбата против " Тре Крунур ".

Мачът стартира с очебийно преимущество за 19-годишната Лия, която в първия сет си обезпечи стабилен задатък от 5:1. За страдание, българката позволи да се стигне до равнене на резултата и по този начин изходът на първата част трябваше да бъде решен в тайбрек. В дългия гейм Каратанчева отрази няколко сетбола и в последна сметка го затвори след 13:11 точки.

Във втория сет още веднъж се стигна до тайбрек, само че и този път Лия Каратанчева сподели повече предвидливост и постави точка на разногласието в срещата след 7:4 точки в своя изгода.

По този метод България поведе с 1-0 в борбата против Швеция и единствено още един триумф дели девойките на капитана Дора Рангелова от втори поредна победа в шампионата, откакто през вчерашния ден родните тенисистки се постановиха над отбора на Хърватия с 3-0.

Малко по-късно на корта ще излязат Гергана Топалова и Кайса Хенеман, а за мача на двойки от българска страна са декларирани Топалова и Лия Каратанчева, които би трябвало да се изправят против Ханеман и Кайша Першон.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР