Младата надежда на мъжкия чешки тенис, Иржи Лехечка, продължава да

...
Младата надежда на мъжкия чешки тенис, Иржи Лехечка, продължава да
Коментари Харесай

Приказката продължава: Лехечка разгроми Циципас в ИУ за първи Мастърс четвъртфинал в кариерата си!

Младата вяра на мъжкия чешки тенис, Иржи Лехечка, продължава да впечатлява тенис феновете. След като завоюва АТП-250 конкуренцията в Окланд по-рано тази година, 22-годишният тенисист придвижи формата си от шампионата в Нова Зеландия и в Индиън Уелс. " Раят на тениса " се оказа същински " парадайс " за младия тенисист. Вчера той отстрани в предния кръг отстрани международния номер 5, Андрей Рубльов, а през днешния ден, на осминафиналите, " взе скалпа " на още един топ представител на тура, а точно този на Стефанос Циципас, сломявайки го с резултат 6:2, 6:4. Така той се класира за първия си четвъртфинал на равнище АТП-1000 и в идващия кръг ще чака спечелилия сред Бен Шелтън и Яник Синер.

Първият сет се разви по желан метод за международния номер 32. Третият гейм се оказа основен за развиването му, като след серия от дълги разигравания, чехът съумя да осъществя пробив. Впоследствие четвъртфиналистът от " Аустрелиън Оупън " наложи темпото си, което се оказа прекомерно доминантно във всички аспекти от играта, което не остави късмет за представителя на южната ни съседка и по-късно повече от половин час игра сетът завърши с 6:2.

Втората половина също стартира стремително за по-ниско ранкирания тенисист, като той съумя да завоюва гейм от сервиза на международния номер 11, с който да си обезпечи сигурна преднина. Пред него се отвори още една опция за пробив, а точно при 4:2, но някогашният номер 3 устоя на офанзивата. Въпреки че при идващите подавания играта на Циципас, играта на Лехечка се оказа прекомерно доминантна и не разреши на съперника си да намерения за поврат и с резултат 6:4 ознаменува една от най-големите победи в кариерата си!

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР