Младата кандска тенисистка Бианка Андреску си осигури първи финал на

...
Младата кандска тенисистка Бианка Андреску си осигури първи финал на
Коментари Харесай

Канадска сензация ще спори за големия трофей на Флашинг Медоулс

Младата кандска тенисистка Бианка Андреску си обезпечи първи край на шампионат от Големия Шлем. откакто надделя хърватката Белинда Бенчич в здрав конфликт с 7:6(3), 7:5. По този метод тя ще спори с хегемонът в женския тенис Серина Уилямс за трофея в събота.

Първият сет мина в извънредно равностойно. Андреску и Бенчич успяваха да си вземат подаванията, като нито една от тях не можеше да откри решителния пробив на непознат сервис. Логично се стигна до тайбрейк. Там канадката небрежно дръпна с 5:0, като до края съумя да резервира задатъка си и да затвори дългия 13-ти гейм при 7:3 точки.

Във втората част Бенчич подвигна оборотите и даде сериозна поръчка за вкарването на дуела в решителна 3-та част. Тя поведе с два пробива при 4:1 и като че ли нямаше какво да я спре по пътя на изравняването на резултата. В този миг от дуела обаче последваха цели 3 следващи пробива, два от които на сметката на Андреску, която понижи изоставането си единствено до 5:4. Хърватката се пропука при сервис за сета, като резултатът внезапно стана 6:5 за Андреску.

Последният гейм от дуела се оказа същинска борба, само че при втория мачбол представителката на Канада не сбърка за нов пробив и затваряне на сета при 7:5. Срещта продължи цели 2 часа и 13 минути.

Във огромния край съперничка на сензацията Андреску ще бъде Серина Уилямс, която преди този момент се оправи с Елина Свитолина.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР