Млад рибар направи улова на живота си. Той хванал рядък

...
Млад рибар направи улова на живота си. Той хванал рядък
Коментари Харесай

Млад рибар направи улова на живота си СНИМКИ

Млад риболовец направи улова на живота си. Той хванал необичаен наследник омар край крайбрежията на Белфаст. Стюарт Браун 28-годишният Стюарт Браун от Бангор споделя, че откриването на цветното творение било “изненада за всички ”.

Омарът бил заловен във водите наоколо до покрай фара Blackhead на северните крайбрежия. Браун демонстрира фотоси на улова си, на които се вижда омар, декориран в тъмносин цвят.

Морският жител бил освободен, откакто се оказало, че размерите му са под позволените за опазване. “Още е някъде тук, плува си щастиво. Надявам се, в случай че някой го хване, да също да го освободи ”, споделя мъжът.

Рибарят добавя,че разкрил омара на дърбочина от 15-18 метра дълбочина. Сините омари са едни от най-редките представители на морския свят. Шансът да бъде уловен представител на типа е едно на два милиона. Повечето омари са с кафеникав звят, само че има редски слачаи, в коиото са оцветени със странни шарки – оражжево, алено или жълто.

И преди уловът на сходни омари е предизвиквал сериозен отзив, само че младият риболовец споделя, че за пръв път схванал за съществуването на сходно създание.

“Никога не бях виждал подобен. Говорих с по-старите риболовци и те не бяха срещали в никакъв случай ”, споделя той.

“Беше изненада за всички ”, заключава Браун.

Превод: GlasNews.bg

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР