Млад мъж, превозвал чужди граждани, преминали без разрешение през границата

...
Млад мъж, превозвал чужди граждани, преминали без разрешение през границата
Коментари Харесай

Арестуваха млад мъж край Шумен, превозвал мъже от Афганистан

Млад мъж, превозвал непознати жители, минали без позволение през границата на Република България, и 67 мъже от Афганистан са арестувани в област Шумен

Млад мъж, превозвал група непознати жители, минали без позволение през границата на Република България, е арестуван край Шумен, оповестиха от Районна прокуратура - Шумен.

По случая е формирано досъдебно производства по член 281, алинея 2 от Наказателен кодекс. 28-годишният е притеглен към наказателна отговорност за това, че за да набави за себе си имотна полза незаконно подпомагал чужденци да минават в страната в нарушаване на закона.

Районна прокуратура – Шумен управлява също 67 бързи производства по член 279, алинея 1 от Наказателен кодекс по отношение на няколко групи непознати жители, арестувани в интервала 5 – 6 април 2022 година в региона на град Шумен и град Преслав. 35 от тях са на възраст сред 18 година и 30 година, а останалите са малолетни. Най-малките са на 14 години. Всички са от мъжки пол. Според информацията, предоставена от арестуваните мъже, групите идват от Афганистан, и са минали незаконно границата на Република България на неустановено все още място. Чужденците нямат документи за идентичност.

Работата по досъдебното произвеждане и по бързите производства продължава под управлението и надзора на прокурор от Районна прокуратура - Шумен. На афганистанците са повдигнати обвинявания, като всички те са арестувани за период до 72 часа.

По-голямата част от бързите производства са завършени и импортирани в съда. Очаква се в най-кратки периоди, в границите на задържането до 72 часа, районните съдилища в Шумен и в Преслав да се произнесат по делата.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР