Млад княз с българска кръв, който е бейзболист в САЩ

...
Млад княз с българска кръв, който е бейзболист в САЩ
Коментари Харесай

Млад княз с българска кръв от САЩ е 173-ти в реда за британската корона

Млад княз с българска кръв, който е бейзболист в Съединени американски щати и е правнук на Цар Освободител и на цар Борис III, би бил вероятен правоприемник на английската корона. Това се случва след гибелта на кралица Елизабет II. На трона към този момент се чака да седне принц Чарлз, който към този момент е крал Чарлз III. Според линията на заместничество обаче, при неговата кончина има доста други възможни крале. Сред тях е и княз с български генезис.

Княз Никола Александър декор Лайнинген, който единствен от рода Сакскобургготски има българска кръв и е по едно и също време потомък на българските и съветските царе, както и на италианските и британските крале, е 173-ти подред в линията на заместничество на английската корона, написа " 168 часа ".

Мястото не е непрекъснато, тъй като когато се роди правоприемник, Никола изпада надолу, а когато почине благородник, се изкачва в стълбицата.

И въпреки цифрата 173 да наподобява галактически надалеч зад принцовете Чарлз, Уилям и Джордж, въпреки всичко e единственият мъж с българска кръв в влиятелната йерархична редица.

Освен че участва в листата за заместничество на английския престол, прави усещане, че князът е обвързван и с Русия.

Никола Александър носи имената на фамозните си прадядовци от Русия – Александър II – Цар Освободител, и Николай Втори.

Баща му – 60-годишният Карл Борис декор Лайнинген, е първороден наследник на княгиня Мария Луиза от първия й брак с Карл Владимир Ернст Хайнрих цу Лайнинген.

С брат си Херман имали напълно нормално детство в Торонто през 60-те години. Докарвали си джобни, като гледали дребни деца.

Лятото прекарвали в Португалия при баба си кралица Йоана

която наричали Нона. Играели на плажа, а гувернантките им бъбрели къде са ходили чичо Симеон и вуйна Маргарита, чичо Влади – великият княз Владимир, и чичо Бепо – италианският крал Умберто.

" Не знаех историята на фамилията си, до момента в който не станах младеж “, споделя Херман Лайнинген. Никой от приятелите ми не знае какъв потомък съм. Казваха ми, че съм се родил 50-и в реда за заместничество на английската корона, само че това не значеше нищо за мен “, споделя Херман.

Заради съветската и българската си жила и той, и по-големият му брат са

кръстени в православната религия

Това съответствува и с условията на Търновската конституция, тъй че в случай че се наложи, да не съществуват религиозни спънки пред възкачването му на трона.

Неслучайно първородният наследник на Мария Луиза носи името на дядо си Борис III. Разбира се, той би бил кандидат за българската корона, в случай че Симеон ІІ нямаше деца. Карл Борис е роден 2 година преди най-големия наследник на Сакскобургготски Кардам, който умря след 7-годишна кома през 2015 година

Как фамилията му се изтегля зад Океана

С огромни старания инж. Манов изтегля зад Океана и щерка си Милена, родена на 22 август 1962 година в София. Тя приключва бакалавърска степен в университета " Корнел “ в град Итака, щата Ню Йорк, през 1984 година

За заниманията й не се знае доста. Единствено, че е била любителка на котки и е спасявала попаднали в неволя животинчета.

Българката сбъдва фантазията на всяко младо момиче – да стане кралица на хубостта и да се омъжи за принц. Тя печели състезанието за купата " Мис Ню Джърси “, а точно на Свети Валентин през 1987 година е сватбата й с Карл Борис Лайнинген. Милена приема семейството му в години, в които България към момента е зад желязната завеса.

Венчавката е в православна черква, тъй като младоженецът е потомък на цар Борис III като наследник на Мария Луиза.

Карл Борис е праправнук и на британската кралица Виктория, която е била омъжена за принц Алберт Сакс-Кобург-Гота, чиито родственици са Симеон и Мария Луиза.

Синът на Мария Луиза е приключил военната академия " Вали Фордж “ в Съединени американски щати, където е учил и вуйчо му Симеон Сакскобургготски. Карл Борис работи в архитектурната компания " Маса Монталто архитектс ". Хобито му обаче е рисково – той е разпален по мощните и красиви мотори, макар че наближава 60 година Участва даже в маратонски бягания с втората си жена Черил, за която се оженил 5 година след развода с българката Милена и която му е родила наследник Карл Хенрих и щерка Юлиана Елисавета.

Внукът на Мария Луиза даже е бил капитан на тима на университета " Сакред харт “ през 2014 година Тогава той учи атлетика в спортния вуз.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР