Мизия. България трябва да промени подхода си за реакция при

...
Мизия. България трябва да промени подхода си за реакция при
Коментари Харесай

Държавният глава Румен Радев призова при свое посещение в Мизия за създаването на национален координационен център за действия при бедствия и кризи

Мизия. България би трябвало да промени метода си за реакция при естествени бедствия и рецесии и се нуждае от народен координационен център, който в действително време да дава информация при случаи на заплаха за популацията. Това съобщи президентът Румен Радев по време на среща с Виолин Крушовенски, кмет на община Мизия. Това оповестиха от прессекретариата на президента . Президентът глава посети и беседва с хората, потърпевши най-силно при наводнението през 2014 година.
Кметът на града и неговият екип срещнаха президента с подхванатите от локалните управляващи дейности за превъзмогване на следствията от огромното злополучие, при което починаха двама души, пострадаха повече от 1500 поданици, а наводнените здания бяха над 800.
„ Надеждата, че страната ще помогне се трансферира на Вас. Благодаря, че приехте драговолно тази тежка задача и през днешния ден сте тук “, обърна се Виолин Крушовенски към президента Румен Радев. Общината е възстановила локалната инфраструктура, само че се нуждае от спомагателна поддръжка за създаване на разрушените при наводнението жилища. По думите на Виолин Крушовенски дребните общини не разполагат с задоволително средства, с цел да застраховат всички здания в обитаемоте места и са нужни законодателни промени, които да регламентират застраховането на общинската и частната благосъстоятелност.
По време на визитата си в Мизия президентът организира телефонен диалог със заместител министър-председателя Валери Симеонов, който също е поел ангажимент да посети засегнатия от наводнението град и да се запознае на място с потребностите на жителите.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР