Мизерия в родилното отделение. Запечатаха стая и тоалетна в АГ

...
Мизерия в родилното отделение. Запечатаха стая и тоалетна в АГ
Коментари Харесай

Мизерия в родилно отделение, запечатаха стая и тоалетна в АГ болница

Мизерия в родилното поделение. Запечатаха стая и тоалетна в АГ болница в Стара Загора след сигнал в рубриката " Моята вест ". Екип на NOVA отиде на място, с цел да ревизира при какви условия се раждат децата там. Падаща мазилка, счупени тръби, мръсни тоалетни и липса на топла вода. Такива стаи посрещат родилките в Стара Загора.

" Да, тази стая, която беше показана, е една от стаите, които съществуват в АГ комплекса. Разпоредена е инспекция. На база на тази проверката е запечатана стаята, с цел да не се прави лечебно диагностична активност вътре. Пациентите са пребазирани в другите стаи на болничния комплекс. Сградата разполага с задоволително такива. Условията не са първокласни, само че са естествени и разрешават осъществяване на лечебна активност. И да се надяваме, че това няма да продължи прекалено дълго време ", заяви шефът на УМБАЛ " Проф. Стоян Киркович "   проф. доктор Йовчо Йовчев.

Ремонт тук не е юридически от 2011 година. До седмици обаче щяло да бъде готово новото АГ поделение в университетската болница. Старата болница ще бъде закрита.

" Тя ще престане да съществува изобщо като част от структурата на УМБАЛ  “Проф. Д-р Ст. Киркович ", т.е. няма да правим в нея повече лечебна активност ", заяви проф. доктор Йовчо Йовчев.

Липсата на ремонт директорът изяснява с неналичието на пари.  " На никой не му е прелестно да се лекува в едни условия, които са от далечната 2011 година. На мен също не ми е прелестно да излизам с репортажи, че виждате ли изискванията не са толкоз удобни за лекуване, но за разлика от други лечебни заведения, ние нямаме доплащане на услугата. Ако парите, които можеха да бъдат събирани от жителите под формата на платено раждане, несъмнено щяха да стигнат и за ремонт на съществуващата АГ постройка ", сподели още доктор Йовчо Йовчев.

За предходната година в АГ болничното заведение в Стара Загора са се родили над 1200 деца.

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР