Митрополит Николай провокира политиците със словото си по време на

...
Митрополит Николай провокира политиците със словото си по време на
Коментари Харесай

Митрополит Николай провокира Промяната: Връщаме се към Испанската инквизиция

Митрополит Николай предизвика политиците със словото си по време на тържествения молебен през днешния ден, като прикани да спрем с омразата и разцеплението и да стартираме да се сплотяваме в името на отечеството и народа. В екслузивната си тирада, адресирана и към политиците, дядо Николай отсъди, че усеща, че се връщаме към Испанската инквизиция, когато на клада изгарят тези, които мислят друго.

Той си спомни с какви думи се е обръщал към пловдивчани през 2013 година и заключи, че през днешния ден е същото – гневна борба, мощна ненавист, цялостно неявяване на допирни точки сред съперниците.

„ Обществото ни изпадна в ненавист, безпаметност, яд, нарцисизъм. Това не е обикновено. За 9 години обстановката претърпя известно развиване – омразата добива съответни черти: младите са против старите, хората от центъра са против живеещите в периферията, работещите във сферите с високи технологии се отнасят с пренебрежение към останалите служащи. Да не приказваме за ненавист на политическа основа – там е нервност “, разяснява митрополит Николай.

Той подсети, че тормозенето и унищожаването на хората са средновековните практики и означи, че те са присъщи за Запада.

„ Ние ги считаме за еретични, тъй като най-голямата полезност за нас е любовта. От началото на прехода българите изпращат децата си на Запад. Сега те стартират да се връщат и някои от тях с изключение на знанията носят и пренебрежение към родината си и подготвеност за налагане на своите разбиране с принуждение. Държат се като религиозни фанатици Тази ненавист би трябвало да спрем незабавно “, прикани митрополитът.

Росен Костурков, кандидат-депутат на листата от „ Продължаваме промяната “ в Пловдив не устоя и напусна молебена, а неговият съпартиец – Никола Минчев, който е лидер на листата на Политическа партия в Пловдив, остана до края на молебена.С военни почести, цветя и венци беше почетен Гавраил Кръстевич, основател на Българската екзархия.

„ Гавраил Кръстевич е приключил в Париж, което значи, че западното обучение не е наложително неприятно нещо “, акцентира дядо Николай.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР