Митническите власти на Турция започнаха да блокират транзита на санкционирани

...
Митническите власти на Турция започнаха да блокират транзита на санкционирани
Коментари Харесай

Турция блокира паралелния импорт на санкционните стоки за Русия

Митническите управляващи на Турция започнаха да блокират преноса на глобени артикули, които влизаха в Русия посредством схемите за успореден импорт. Информацията бе обявена от съвсем всички съветски медии, които цитират представители на съветските логистични компании.

„ Още от през вчерашния ден започнахме да получаваме вести от превозвачите, че авансово контрактуваните поръчки за транспорт се анулират. Според тях повода е, че директните за Турция товари към този момент не се насочват и пускат в Русия. Вчера вечерта започнаха да идват писма, в които се споделя, че турската митническа система блокира директното прекосяване на нетурски товари. Тази заран опитахме още веднъж, само че турската митница в действителност блокира всичко “, съобщи генералният шеф на Оптималог Георгий Властопуло.

Търговският шеф на Transasia Logistics Валерия Савенкова удостовери, че системата за оформяне на документите за реализирането на директен транспорт е спряна и не работи. Тя сподели още, че не чака публични решения по този въпрос, тъй като по този начин ще стане ясно, че през изтеклата една година Турция е давала опция за реализирането на по този начин наречения Паралелен импорт или Паралелен внос, посредством който Русия се доставяше със смарт телефони, компютри, електронни съставни елементи и така нататък

Неотдавна организация Bloomberg заяви, че заместник-министърът на финансите на Съединени американски щати по въпросите на тероризма и финансовото разузнаване Брайън Нелсън се е срещнал с турски публични лица, с цел да разиска опасенията на Съединени американски щати по отношение на възходящия експорт за Русия, който включва неразрешени американски артикули.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР