Митническите служители задържаха общо 8014 кутии (160 280 къса) цигари

...
Митническите служители задържаха общо 8014 кутии (160 280 къса) цигари
Коментари Харесай

Задържаха 8000 кутии цигари при пет проверки на Дунав мост - Русе

Митническите чиновници задържаха общо 8014 кутии (160 280 къса) цигари с български акцизен бандерол при пет обособени инспекции на изходящи транспортни средства през Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост - Русе, оповестява Агенция " Митници ". Проверките са осъществени на 20.05.2022 година

В две от инспекциите са взели присъединяване и гранични чиновници от ГПУ - Русе, като в едно от тестваните взаимно транспортни средства с изключение на тютюневите произведения са открити и 182,4 л алкохолни артикули, най-вече ракия от известни български марки, също с годен български акцизен бандерол.

Митническите чиновници са направили щателни инспекции, в това число посредством сканиране, на два пътнически микробуса и три товарни транспортни средства, пътуващи за Германия, Белгия, а в три от случаите - за Нидерландия. Тютюневите произведения са били скрити в персоналния багаж на пасажери сред стоката, в естествени кухини на транспортните средства, в две аварийни гуми, както и в особено построен тайник.

И в петте случая е открита собствеността на цигарите - на водачи или пасажери, които настояват, че тютюневите произведения са за персонална приложимост и най-много за подарък на другари. Цигарите са арестувани, а по случаите са формирани актове за определяне на административни нарушавания по Закона за акцизите и данъчните хранилища.

Най-голямото открито при петте инспекции количество е 64 840 къса (3242 кутии) цигари в 10 кашона , сложени сред оповестената стока. Товарът е тестван минути преди среднощ на 20.05.2022 година и е пътувал за Белгия, споделят още от Агенция " Митници ".
 Задържа цигари в тайници, кухини и багаж на Дунав мост – Русе
Задържа цигари в тайници, кухини и багаж на Дунав мост – Русе

Установени са общо 3190 кутии
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР