Митническите служители откриха контрабандни агропрепарти и текстилни изделия за над

...
Митническите служители откриха контрабандни агропрепарти и текстилни изделия за над
Коментари Харесай

Митничари откриха контрабандни агропрепарти и текстилни изделия за над 130 хил. лв. в товарен автомобил

Митническите чиновници откриха контрабандни агропрепарти и текстилни произведения за над 131 000 лв. при инспекция на товарен автомобил, оповестиха от Агенция " Митници ".

На 21 октомври 2022 на Министерство на правосъдието " Капитан Андреево " идва влекач с полуремарке с българска регистрация. Шофьорът - български жител, показал пред митническите чиновници постоянни документи за транспортираната стока – строителни материали от Турция за България. Камионът е селектиран за щателна митническа инспекция, при която се открива, че с изключение на заявена стока в товарното помещение има недекларирани пакети в разфасовки по 1 кг с общо 1275 кг и пластмасови туби с общо 852 литра препарати за растителна отбрана. Открити са и кашони с недекларирани текстилни произведения – 1590 мъжки боксерки и 990 дамски бикини. Според осъществената оценка от експерт цената на контрабандните препарати и текстилни произведения е 131 526 лв..

По случая е формирано досъдебно произвеждане от проверяващ митнически контрольор под надзора на Окръжна прокуратура – Хасково.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР