Митническите служители от Главна дирекция Митническо разузнаване и разследване откриха

...
Митническите служители от Главна дирекция Митническо разузнаване и разследване откриха
Коментари Харесай

Митничари на „Капитан Андреево намериха златни накити за 142 000 лв.

Митническите чиновници от Главна дирекция " Митническо разузнаване и следствие " откриха 1.851 кг контрабандни златни украшения на стойност 142 000 лв. при инспекция на лек автомобил, влизащ в страната от Турция , оповестиха от Агенция " Митници ".

На пункт Капитан Андреево е бил тестван лек автомобил с румънска регистрация, в който пътували водачът и двамата му спътници, турски жители. При персонален обзор на един от пасажерите, в чорапите му са открити полиетиленови пликове с произведения от жълт метал, обясниха от митницата.
 Агенция "Митници "
След инспекция на автомобила, във фабрична празнина над задния ляв калник, са открити два пакета, съдържащи общо 540 пръстени, медальони, синджири, гривни и обици, както и 58 гривни с червен конец и златни орнаменти.

Според направената от вещото лице експертиза, по-голяма част от откритите произведения са от 14-каратово злато. Три синджира, пръстен и обеци са от 18-каратово злато, инкрустирани с натурален камък. Откритите украшения са с общо тегло 1.851 кг на стойност 142 000 лв..
 Агенция "Митници "
По случая е формирано досъдебно произвеждане под наблюдението на Окръжна прокуратура Хасково, прецизираха от митницата.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР