Митническите служители от ГКПП "Капитан Андреево" задържаха близо 70 000

...
Митническите служители от ГКПП "Капитан Андреево" задържаха близо 70 000
Коментари Харесай

Хиляди парфюми и тоалетни води са задържани на Капитан Андреево

Митническите чиновници от Граничен контролно-пропусквателен пункт "Капитан Андреево " задържаха близо 70 000 парфюма и тоалетни води при инспекции, осъществени за интервала 12 септември - 6 октомври т. година на пункта, оповестиха от Агенция "Митници ". Част от ароматите са арестувани заради подозрения, че са нарушени права върху интелектуалната благосъстоятелност, а друга част са били укрити в персоналния багаж на пасажери, влизащи в страната от Турция.

От митницата показват като най-значителен случая от 12 септември, когато "маркови " благоухания са открити в камион с турска регистрация, влезнал в страната от Турция и показал постоянни документи за транспортираната стока - парфюми за Румъния.
При инспекцията в товарното помещение митническите чиновници откриват, че пренасяните 56 887 парфюма и тоалетни води носят лога на 21 световноизвестни марки.

В хода на инспекцията са били открити и недекларирани 17 колета с 1440 спортни обувки, носещи словни и фигуративни изображения на международни марки.

Само за първите пет дни от месец октомври при използване на ограниченията по отбрана на интелектуалната благосъстоятелност митническите чиновници са задържали 3870 парфюма и тоалетни води, открити в леки коли и рейсове, пренасяни от 15 пасажери, влизащи в страната от Турция, допълват от митницата.

Във връзка със отбраната на права върху интелектуалната благосъстоятелност, в осъществяване на Регламент на Европейски Съюз и Закона за марките и географските означения за арестуваните хипотетични фалшификати са били известени правопритежателите на марките. За укритите артикули на нарушителите са били формирани актове по Закона за митниците.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР