Митническите служители от ГД „Митническо разузнаване и разследване“ откриха близо

...
Митническите служители от ГД „Митническо разузнаване и разследване“ откриха близо
Коментари Харесай

Контрабандни златни накити са заловени на Капитан Андреево

Митническите чиновници от Групово дело „ Митническо разузнаване и следствие “ откриха близо 2 кг златни украшения в шофьорската кабина на товарен автомобил.

На 11.10.2020г. към 06.00 часа сутринта на Министерство на правосъдието Капитан Андреево на трасе „ Входящи леки коли и рейсове “ идва товарен автомобил с непозната регистрация, пренасящ стока от Турция за Германия. По метода „ разбор на риска “ транспортното средство е селектирано за щателна митническа инспекция.

При пролъчване с рентгенова инсталация и последващия физически надзор, във фабрична празнина сред тапицерията и тавана на шофьорската кабина, са открити 6 пакета. Те съдържали 827 накита – пръстени, гривни, медальони, синджири, огърлици, обици, както и гривни с червен и черен конец със златни детайли и 4 чифта копчета.

Според експертизата на вещото лице откритите произведения са от 14- каратово злато с общо тегло 1977.71 грама и са на стойност 158 216 лв..

Контрабандните златни произведения са арестувани. По случая е формирано досъдебно произвеждане, което се организира от проверяващ митнически контрольор под надзора на Окръжна прокуратура Хасково.



По предписание на Окръжна прокуратура Хасково на лидера на товарния автомобил 61 годишен турски жител е бил притеглен към наказателна отговорност за закононарушение по чл.242, ал.1б “Д “ от Наказателния кодекс.

Спрямо същия е била взета мярка за неотклонение „ Гаранция в пари “, както и „ Забрана за овакантяване рамките на Република България “, с изключение на с позволение на Окръжна прокуратура град Хасково.

Разследването по случая продължава.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР