Митническите служители на Граничния контролно-пропускателен пункт Капитан Андреево откриха недекларирана

...
Митническите служители на Граничния контролно-пропускателен пункт Капитан Андреево откриха недекларирана
Коментари Харесай

Недекларирана валута за над 325 000 лева откриха при три проверки на Капитан Андреево

Митническите чиновници на Граничния контролно-пропускателен пункт " Капитан Андреево " откриха недекларирана валута с левова равноценност 325 583 лв. при три инспекции на транспортни средства, оповестиха от Регионалния пресцентър на митницата в Свиленград.

При един от случаите през вчерашния ден на пункта идва влекач с хладилно полуремарке с турска регистрация, пътуващ от Англия през България за Ирак. По метода " разбор на риска " камионът е селектиран за щателна митническа инспекция. След ремонт на декоративни лайсни в горната част на шофьорската кабина се открива, че във фабрични кухини са укрити 10 пакета с пачки английски паунди с друг номинал. Общото количество на откритата валута е 79 100 английски паунда с обща левова равноценност 180 408 лв., заяви Българска телеграфна агенция.

По случая към този момент има формирано досъдебно произвеждане, а лидерът О. Б. (47 г.) - турски жител, е арестуван за 72 часа, прецизираха от прокуратурата.

При другите два случая в края на предходната седмица е открита недекларирана валута с обща левова равноценност 145 175 лв.. Тя е открита надлежно във фабричните кухини на арматурното табло в шофьорската кабина на товарен автомобил от Западна Европа през България за Турция, както и при персонален обзор на лидер на лек автомобил, румънски жител, който влизал у нас от Турция. На нарушителите са формирани актове по Валутния закон.

С тези три нови случая откритата при инспекции на " Капитан Андреево " от началото на годината нелегално пренасяна валута към този момент е за близо 23,5 милиона лв.. Най-често обект на трафик са евро и английски лири. Наказателният кодекс планува до пет години затвор или санкция в размер на една пета от предмета на закононарушението, в случай че то бъде потвърдено.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР