Митнически служители от ТД Митница Русе задържаха 223 980 къса

...
Митнически служители от ТД Митница Русе задържаха 223 980 къса
Коментари Харесай

Митничари откриха близо 224 000 къса цигари, скрити в метални кофи

Митнически чиновници от Търговско дружество Митница Русе задържаха 223 980 къса (11 199 кутии) цигари при инспекция на товарен автомобил в региона на Дунав мост при Видин.

На 16 февруари на излаз от Република България, е спрян за инспекция товарен автомобил, ръководен от български жител, който по документи превозвал печатарско мастило. Товарната комбинация е сканирана с мобилна рентгенова система, при което митническите чиновници набелязали зони за осъществяване на физически надзор. При инспекцията е открито, че три от палетата, съдържащи по документи железни кутии от 20 кг с печатарско мастило, са цялостни със стекове с цигари, облепени с български акцизни бандероли.

Цигарите били опаковани във вакуумирани пликове и залети с мраморно брашно, разтворено във вода, в опит да се изравни плътността на стоките, да се затрудни инспекцията с рентген и да се заблудят митническите чиновници.

Водачът е декларирал, че не е знаел за съществуването на акцизните артикули, а кофите са владеене на клиент, който ги е доставил запечатани като карго пратка. Собственикът на кофите е открит и следва да му бъде формиран акт. Цигарите са арестувани.

На 17 и 18 февруари митническите инспектори са задържали други 106 040 къса (5 302 кутии) цигари в два случая, още веднъж в региона на Дунав мост - Видин. 73 040 къса (3652 кутии) са открити в естествени кухини на лек автомобил, ръководен от българин в посока Англия. Други 33 000 къса (1650 кутии) цигари са открити в естествени кухини в товарен автомобил, пътуващ също за Англия и ръководен от български жител.
 
В двата случая акцизните артикули са били облепени с български бандероли и са транспортирани в нарушаване на Закона за акцизите и данъчните хранилища. На водачите са формирани актове, а цигарите са арестувани.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР