Митнически служители от Главна дирекция Митническо разузнаване и разследване“ откриха

...
Митнически служители от Главна дирекция Митническо разузнаване и разследване“ откриха
Коментари Харесай

Германец с пачки евро опита да премине границата с Турция

 Митнически чиновници от Главна дирекция " Митническо разузнаване и следствие “ откриха недекларирани 19 000 евро в празнина под шофьорската седалка и в облеклата на водача на лек автомобил.

Колата марка БМВ с задгранична регистрация, ръководена от немски жител, е пристигнала на Митнически пункт Лесово на 02.11.2020 година към 14.00 часа на трасе " Изходящи леки коли “ в посока Турция. Шофьорът е декларирал, че не придвижва нищо за обявление, само че при осъществената митническа инспекция, митническите чиновници откриват 10 000 евро, укрити във фабрична празнина с похлупак под шофьорската седалка и още 9 000 евро в джобове в якето на водача. Недекларираната валута от общо 19 000 евро в разнообразни купюри е с левова равноценност 37 161 лв.. Срещу водача на автомобила, немски жител с букви О.S., е формиран акт за нарушаване на Валутния закон.

Това е трети случай на открита от митническите чиновници на Министерство на правосъдието Лесово в границите на седем дни недекларирана валута с обща левова равноценност 118 326 лв.. Наскоро в персонален багаж и в облеклата на двама български жители, влизащи в страната от Турция, бяха открити също недекларирани надлежно 21 500 и 20 000 евро.

Агенция " Митници “ припомня на пътуващите, че всяко физическо лице, което влиза или напуща територията на Европейския съюз и придвижва парични средства в размер на 10 000 евро или повече, следва наложително да заявява тази сума пред митническите управляващи, според наредбите на Валутния закон.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР