Митнически служители от Главна дирекция "Митническо разузнаване и разследване" /ГД

...
Митнически служители от Главна дирекция "Митническо разузнаване и разследване" /ГД
Коментари Харесай

Митничари откриха близо 200 000 турски лири в обувки, чанта и тайници на кола на Лесово

Митнически чиновници от Главна дирекция "Митническо разузнаване и следствие " /ГД МРР/ откриха контрабандно пренасяни 191 200 турски лири в обувки, чанта за преносим компютър, облекла и пригодени тайници в лек автомобил. Това оповестиха от пресцентъра на Агенция "Митници ".

Колата с задгранична регистрация е пристигнала на Митнически пункт "Лесово ", на трасе за входящи леки коли, от Турция на 19.06.2019 година, в ранния следобяд. Автомобилът е селектиран от митнически чиновници от Групово дело МРР за щателна митническа инспекция, която е осъществена откакто водачът и неговият сателит – турски жители, декларирали, че не внасят нищо за обявление.

Митническите чиновници откриват няколко пачки с общо 191 200 турски лири, укрити на разнообразни места – в чанта за преносим компютър, подпъхнати в чифт обувки в ръчен багаж, в джобове на облекла, в зоната на скоростния лост, както и в жабката на автомобила.

Установено е, че 91 000 турски лири от валутата са благосъстоятелност на водача. Другите 100 200 недекларирани турски лири са благосъстоятелност на неговия сателит.

Контрабандната валута с обща левова равноценност 54 900 лева е конфискувана. Срещу двамата турски жители са формирани два акта за откритите нарушавания на Валутния закон.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР