След посещение в Сърбия китайският президент Си Дзинпин пристигна в

...
След посещение в Сърбия китайският президент Си Дзинпин пристигна в
Коментари Харесай

Си Дзинпин посещава приятелска на Китай Унгария като последна спирка от европейската си обиколка

След посещаване в Сърбия китайският президент Си Дзинпин дойде в Будапеща в сряда в последния стадий от европейската си обиколка, ориентирана към подсилване на към този момент процъфтяващите връзки сред Пекин и неговия непосредствен съдружник в Европейски Съюз.

Тридневното посещаване на Си в Унгария отбелязва 75 години дипломатически връзки сред двете страни, като китайският водач се чака да участва на държавна вечеря с унгарския министър председател Виктор Орбан по-късно в сряда.

Той стартира европейското си пътешестване през Франция, посещаване, което беше сърдечно, само че също по този начин акцентира напрежението сред Пекин и Европейски Съюз по отношение на войната в Украйна и международната търговия.

По-рано в сряда Си завърши визитата си в Сърбия, която сходно на Унгария има тесни връзки както с Русия, по този начин и Китай.

Китай наля милиарди в Сърбия и прилежащите балкански страни, изключително в минното дело и производството, а предходната година Пекин и Белград подписаха съглашение за свободна търговия.

Президентът на Сърбия Але...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР