Митнически служители на МП Капитан Андреево откриха 529.39 грама златни

...
Митнически служители на МП Капитан Андреево откриха 529.39 грама златни
Коментари Харесай

Контрабандни златни изделия за над 50 000 лева задържаха митничари


Митнически чиновници на Министерство на правосъдието Капитан Андреево откриха 529.39 грама златни украшения при инспекция на рейс, влизащ в страната от Турция.

На 04.10.2023 година, в 02:00 часа, рейс с непозната регистрация идва на пункта на входящо трасе в страната по маршрут от Турция за Румъния през България. В зоната за митническа инспекция петима от пасажерите заявили, че придвижват общо 300 кутии цигари, а различен пасажер - 290 парфюма, носещи лога на предпазени търговски марки.

Стоките са арестувани - тютюневите произведения са арестувани с квитанция, защото пренасяната акцизна стока е била над нормата за безмитен импорт, а ароматите - заради зародили основателни подозрения, че се транспортират в нарушаване на Регламент (ЕС) № 608/2013 година на ЕП и на Съвета.

Митническите чиновници правят щателна инспекция на рейса. В хода на контролните дейности митнически контрольор открива, че в чанта, благосъстоятелност на един от пасажерите, са укрити произведения от жълт метал - пръстени, обици, огърлици, медальони, гривни, пиърсинги.

Според осъществената от вещото лице експертиза откритите украшения са от 14-каратово злато с общо тегло 529.39 грама и са на стойност 50 292 лв.. 
На нарушителя Г.Б. на 44 години – румънски жител, е формиран акт по Закона за митниците за опит да бъдат пренесени през държавната граница златни украшения без знанието и разрешението на митническите органи. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР