Митнически служители на МП капитан Андреево откриха 1753 грама сребърни

...
Митнически служители на МП капитан Андреево откриха 1753 грама сребърни
Коментари Харесай

Контрабандни златни и сребърни изделия за над 40 000 лева задържаха митничари

Митнически чиновници на Министерство на правосъдието капитан Андреево откриха 1753 грама сребърни и 293 грама златни украшения при две обособени инспекции на рейсове, влизащи в страната от Турция.

При един от случаите на 31.08.2023 година, в 22.30 часа, рейс с непозната регистрация идва на пункта на входящо трасе в страната по маршрут от Турция за Румъния през България. В зоната за митническа инспекция трима от пасажерите - двама мъже - турски жители и една жена – румънска гражданка,  декларирали, че придвижват общо 290 кутии цигари. Тютюневите произведения са арестувани с квитанция, защото пренасяната акцизна стока е била над нормата за безмитен импорт. На дамата е осъществен и персонален обзор, при който се установя, че в горното долни дрехи са укрити произведения от жълт метал.

От укритието са извадени 62 гривни, пръстени, медальони, синджири, обици с общо тегло 289.53 грама от 14-каратово злато и 1 монета - австрийски дукат с тегло 3.47 грама от 23.67 - каратово злато на обща стойност 27 893 лв..

Другият случай на открити контрабандни бижутерийни произведения е открит на същата дата, единствено половин час по-рано, в различен рейс с турска регистрация, ръководен от турски жител. В транспортното средство пътували от Турция през България за Косово 31 пасажери. Превозното средство е селектирано за щателна митническа инспекция, при която под една от седалките в пасажерския салон са открити осем транспарантни полиетиленови пакета с украшения от бял метал. Според осъществената от вещото лице експертиза откритите украшения са сребърни проба 925 с общо тегло 1753 грама и са на стойност 12 271 лв.. В хода на инспекцията се открива, че изделията са благосъстоятелност на един от пасажерите с букви Б.А. – жител на Република Косово.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР