Митнически служители на Митнически пункт Капитан Андреево откриха 761 старинни

...
Митнически служители на Митнически пункт Капитан Андреево откриха 761 старинни
Коментари Харесай

На "Капитан Андреево" задържаха 761 старинни монети

Митнически чиновници на Митнически пункт Капитан Андреево откриха 761 старинни монети и украшения при инспекция на товарен автомобил с влекач, пътуващ за Англия.

Камионът с непозната регистрация идва на Министерство на правосъдието Капитан Андреево на 31.10. 2021 година към 2.00 часа на входящо трасе от Турция, ръководен от турски жител. Водачът е показал постоянни документи за транспортирания товар от Турция за Англия и е оповестил, че няма друго за обявление. При осъществената инспекция митническите чиновници откриват под акумулаторите на транспортното средство укрити пет пакета, опаковани с тиксо. Установено е, че пакетите съдържат 716 старинни на тип монети от бял и пъстър метал, както и 45 броя старинни украшения и предмети, измежду които пръстени, медальони, обеци, фигурки, плочки, печати, два овални червени камъка.

Общо 761 са конфискуваните контрабандно пренасяни произведения и монети. Според предварителната експертна оценка тяхната стойност възлиза на към 60 000 лв.. Предстои експертиза за датиране и точно идентифициране на конфискуваните артефакти. Образувано е административнонаказателно произвеждане, работата по случая продължава.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР