Митничари запечатаха заводите на Миню Стайков. В данъчни складове в

...
Митничари запечатаха заводите на Миню Стайков. В данъчни складове в
Коментари Харесай

Протести срещу запечатването на складове на винпрома в Карнобат

Митничари запечатаха заводите на Миню Стайков. В данъчни хранилища в региона на Карнобат били открити доста нарушавания. Последва и недоволството на служащи от заводите, оповестява Нова тв.
Тази заран са запечатани три данъчни склада – спиртоварната, фабриката за виновност и бутилиращото произвеждане във Венец.
От Агенция „ Митници " оповестиха, че е била осъществена инспекция на данъчни хранилища в региона на Карнобат за произвеждане на алкохолни питиета. Констатирани са голям брой нередности по Закона за акцизите и данъчните хранилища. С цел опазване на доказателства е разпоредено запечатване на складовете за първичен период от 48 часа. Мярката може да бъде продължена с определение от способния съд, оповестиха от организацията.
Според управлението на „ Винпром Карнобат” не им била показана писмена заповед за акцията. Твърдят, че тя напрактика оставяла близо 3 хиляди души без работа.
Работниците във Винпрома недоволстват от неналичието на информация за бъдещето си. Те разположиха земеделска техника край главните пътища в региона.
При акция на Специализираната прокуратура при започване на септември бяха арестувани алкохолният необут Миню Стайков и още 10 души.
Разследващите влязоха в три от компаниите на предприемача - " Винпром Карнобат ", " Сис Индъстрийс " и " Топаз мел " в София и Карнобат. Разследването е по отношение на пране на пари и укриване на налози.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР