Митко ГЪЛЪБОВ, СевлиевоПроведоха се трети поредни избори в нашата мила

...
Митко ГЪЛЪБОВ, СевлиевоПроведоха се трети поредни избори в нашата мила
Коментари Харесай

Живеем в страната на абсурдите


Митко ГЪЛЪБОВ, Севлиево

Проведоха се трети следващи избори в нашата блага Родина за по-малко от година време, единствено че този път 2 в 1 - и за парламент, и за президент на републиката. Кампанията протече както постоянно у нас, с доста обещания и оплюване на съперниците. Алековият воин бай Ганьо отново е жив. Само че в този момент той е европеец с тапия за висше обучение и не назовава другите маскари, а им споделя популисти.

За българския парламент водиха битка над 5000 претенденти. По мотив на такава пристрастеност към властта проф. Константин Иречек е записал в своя дневник: " Българите са някогашни, сегашни и бъдещи министри! " А какво би написал, в случай че можеше да види в този момент, когато аплайваха 23 двойки за президентския стол! Сред тях са адвокати, политици, общественици, чалга певица, кандидатства и ректорът на Софийския университет проф. Герджиков. Само ниската изборна интензивност не разреши на Румен Радев да завоюва на първия тур, само че е показателна голямата разлика, с която излезе пред втория в класацията - Анастас Герджиков.

През 1990 година известният професор Николай Генчев - ректор на същия този университет и водач на партия " Конституционен конгрес ", когато го попитаха ще кандидатства ли за президент, отговори: " През новата история на България най-вече своеволия и гнет е имало при проф. Александър Цанков и проф. Богдан Филов! " И да поясня - става дума за кървавия прелом на 9 юни 1923 година, когато е подложен на заличаване елитът на Български земеделски народен съюз, а през септември същата година във въстанието следва всеобщо заличаване на земеделци и комунисти - бунтари! Общо починалите са 31 000 души!

Наред с нашите създатели като Антон Страшимиров, Гео Милев и други, за въстанието пишат, като идват у нас, и такива известни персони като носителят на Нобелова премия Ърнест Хемингуей. В своите пътеписи из България той разказва и тези ужасни събития. Когато френският публицист Анри Барбюс написал книгата " Палачите ", на Запад публицисти го питат: " Вярно ли е това за България, то е извънредно! " А той им дава отговор: " На място ужасите са по-големи! " В чужбина стартират да приказват, че България е страна на ужасите! В днешно време е страна на парадоксите!

Прохитлеристкото държавно управление на Богдан Филов е известно с фашистката кавга над антифашисти в България, Югославия и Гърция. Известно е и с антисемитското заличаване на евреите в окупираните региони и репресиите над юдеите у нас. Останали са ужасните мемоари от съюза с хитлеризма, от оповестяването на война на Англия и Съединени американски щати, както и от други сходни закононарушения.

Настоящият ректор на Софийския университет проф. Герджиков, претендент за кабинета на " Дондуков " 2, произнасяше илюзорни обещания и неуместни тези! Каза, че ще бъде обединител на нацията! Как може да сплоти, от една страна, Бойко Борисов, Делян Пеевски, Иво Прокопиев, Васил Божков и други сходни от шайката, а въпреки това - бедните и онеправдани, почтени труженици на родината ни! Абсурдно е! Обеща, че ще бъде безпристрастен при пораждане на митинги и спорове! Посочи Румен Радев като разединител на нацията, тъй като застанал на страната на протестиращите жители против диктаторския режим на Бойко Борисов! Да, Радев поддържа протестиращите и се опълчи на задкулисието, на мутрите, корупцията и беззаконието, което считам, че му прави чест и което бе утвърдено от по-голямата част на българския народ! От гласувалите - също.

В тази страна на парадоксите, в която най-бедният народ на Европейски Съюз избира да го водят десни партии, мога да кажа най-малко едно - че от двете дузини претенденти единственият заслужен за президент на България е актуалният - Румен Радев!

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР