Митичният ефект на алкохолните напитки бе потвърден от ново изследване.

...
Митичният ефект на алкохолните напитки бе потвърден от ново изследване.
Коментари Харесай

Алкохолът действа като бърз антидепресант

Митичният резултат на алкохолните питиета бе доказан от ново проучване. Резултатите демонстрират, че алкохолът в действителност провокира същите молекулни и невро-промени, които провокират бързите антидепресанти. Те отстраняват депресията за интервали до 24 часа с помощта на резултата си върху електрохимизма на мозъка.

По разбираеми аргументи създателите на проучването са побързали да предупредят за заплахата от алкохолно самолечение на депресивни положения:

“Заради добре известната връзка сред депресивното разстройство и алкохолизма хипотезата, че депресирани човеци постоянно се обръщат към чашката, постоянно е била изключително известна. Нашето проучване научно поддържа тази догадка, ” изяснява доктор Кимбърли Греъм, водещата авторка на проучването.

Изследването е било извършено върху животни, само че следените резултати са били присъщи и за необятен набор от бързи антидепресанти, които се предписват на хора. Поведенческите резултати са били доста сходни и на тези, които са били следени и при хора, които са ги приемали.

Наскоро, само че преди този момент проучване, друго сходно е разкрило, че кетаминът има сходно на бързите антидепресанти деяние.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР