Митичарско куче надуши 940 кутии (18 800 къса) цигари, укрити

...
Митичарско куче надуши 940 кутии (18 800 къса) цигари, укрити
Коментари Харесай

Митничарско куче хвана 940 кутии нелегални цигари

Митичарско куче надуши 940 кутии (18 800 къса) цигари, укрити в пода на товарен микробус.

Това оповестиха от Митниците.

През нощта на 22.10.2019 година, в региона на Дунав мост 2 при Видин, митническите чиновници от Групово дело „ Митническо разузнаване и следствие “ стопират за инспекция товарен микробус, ръководен от български жители и пътуващ за Англия.

При претършуване благодарение на митническо куче, подготвено да надушва тютюневи произведения, то реагира позитивно. След разтоварване на транспортираната стока – безалкохолни питиета и ремонт на пода на микробуса, митническите чиновници откриват шест кухини – тайници. Четири от тях са цялостни с стекове цигари, обгърнати във фолио.

Установено е, че в тайнците са транспортирани 940 кутии (18 800 къса) цигари от три разнообразни марки, облепени с годен български акцизен бандерол. За тях не е показан придружителен документ, според условията на член 76а, алинея 8 или член 76в, алинея 3 от ЗАДС, и надлежно е формиран акт за определяне на административно нарушаване.
Междувременно 400 кутии (8000 къса) цигари от две марки, още веднъж с български бандерол, откриват и митническите чиновници от Групово дело „ Митническо разузнаване и следствие “ при инспекция в региона на Дунав мост 1 при Русе.
Цигарите са открити в куфар при инспекцията на български жител, пътуващ с такси през моста. По случая също е формиран акт за определяне на административно нарушаване.

171 литра бутилиран и фабрично запечатан алкохол, облепен с годен български акцизен бандерол са открити при инспекция на товарен микробус, осъществена същата нощ, още веднъж на Дунав мост при Русе.

След сканиране с мобилна рентгенова система е открита подозрителна компактност, а при физическата инспекция митническите чиновници откриват в ниша над шофьорската седалка 230 бутилки мастика и ракия от известни марки и в разфасовки от 0,700 и 0,200 литра, облепени с бандерол. Заради неналичието на документи по ЗАДС по случая е формирано административно-наказателно произвеждане.

При различен случай от миналата нощ, митническите чиновници от Групово дело „ Митническо разузнаване и следствие “ са открити в региона на Дунав мост при Русе в товарен автомобил, ръководен от турски жител, 150 кутии (3000 къса) незаконни цигари с надписи DUTY FREE. По случая е формирано досъдебно произвеждане.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР