Митата на президента Доналд Тръмп вече се обръщат срещу американските

...
Митата на президента Доналд Тръмп вече се обръщат срещу американските
Коментари Харесай

Най-големият производител на пирони в САЩ може да затвори заради митата

Митата на президента Доналд Тръмп към този момент се обръщат против американските компании. Дни след решението на Harley-Davidson да реалокира част от производството си в Европа поради комерсиалния спор, най-големият производител на пирони в Съединени американски щати - Mid-Continent Nail, съобщи, че е на " ръба на оцеляването " поради данъците върху стоманата, написа CNN.

Компанията към този момент освободи 60 и общо 500 служащи в завода в Мисури предходната седмица поради нарасналата цена на стоманата. За да се оправи с спомагателните разноски след въведеното мито от 25%, тя трябваше да увеличи цените на пироните. Това пък довело до 50% спад на поръчките.

 BoA: Търговска война ще вкара най-голямата стопанска система в криза
BoA: Търговска война ще вкара най-голямата стопанска система в криза

Предупреждение

Компанията може да затвори до Деня на труда (3 септември през тази година в САЩ), в случай че комерсиалният департамент не ѝ обезпечи изключване от заплащането на митата, съобщи Джеймс Гласмна, представител. " Mid-Continent Nail е на ръба на оцеляването ", добави той.

Другата опция пред оцеляването на сдружението е то да се реалокира в Мексико, където ще може да купува стомана без мита - и по-късно да изнася готовите пирони още веднъж в Съединени американски щати.

" Очевидно, това е опция. Но е нещо, което компанията не желае да направи. Искаме да запазим работните места в Мисури ", съобщи Гласман.

Той уточни, че комерсиалните политики на Тръмп не оказват помощ по никакъв метод, припомняйки, че от 2013 година до момента компанията е удвоила броя на чиновниците си - макар конкуренцията от Китай.Около 21 хиляди американски компании са подали молби да бъдат изключени. Щатската комерсиална камара пресмята, че 2,6 милиона работни места са под риск поради администрацията на Тръмп и митата.

80% от гласоподавателите в региона в Мисури към завода са дали своят вот за Тръмп на последните избори.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР