Мистерията със самоубийството на 11-годишното дете в Стрелча остава. Втори

...
Мистерията със самоубийството на 11-годишното дете в Стрелча остава. Втори
Коментари Харесай

Опасна интернет игра или онлайн внушение – версиите за смъртта на детето в Стрелча

Мистерията със самоубийството на 11-годишното дете в Стрелча остава. Втори ден психолози от Министерство на вътрешните работи разпитват околните и приятелите на момчето.

Опасна игра в интернет или онлайн подстрекателство – това са главните версии, по които работят проверяващите.

Играта Син кит не е причина за гибелта на момчето от Стрелча, допускат специалисти.

Нормално е детето да има и втори профил в обществените мрежи, само че профилната му фотография е показателна.

„ Символът на гибелта, който е поставило – всеки един младеж би го направил, знаете какъв брой се харчат тениските с изрисувани черепи. Това е тематика, която ги влече. В същото време би могло да бъде сигнал, че у детето към този момент се зареждат сходни суицидални мисли, които най-после са довели до този драматичен инцидент”, разяснява Георги Апостолов.

Той дефинира случая като чудноват, само че е уверен, че същинската причина за съдбовния изстрел не е в мрежата.

„ Ако някой да вземем за пример фактически е манипулирал детето, претендирайки, че е водач на някаква такава игра, и детето се е подвело, това демонстрира единствено едно – че детето е било мощно прочувствено уязвимо по някаква друга причина”, добави Апостолов.

В Русия войната против смъртоносната игра се води от дълго време. Няколко дни преди да скочи от 12-ия етаж, едно момиче се пробва да избави братята си от Синия кит.

В момента казусът е локализиран, твърди съветският публицист Андрей Филатов, който е разследвал групите, които изпращат смъртоносни послания.

„ Децата, и изобщо хората, сме идентични на всички места по света. Ако този гибелен механизъм работи в една страна, той ще проработи и в друга, и ще се приложи и там”, сподели Андрей Филатов.

Експерти у нас предизвестяват, че в случай че родителите търсят аргументите за казуса единствено в интернет, това значи, че просто бягат от отговорност.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР