Мистериозното японско езеро Машу-ко, или езерото Машу, се е образували

...
Мистериозното японско езеро Машу-ко, или езерото Машу, се е образували
Коментари Харесай

Строго забранен достъп: Мистериозното езеро на боговете в Япония

Мистериозното японско езеро Машу-ко, или езерото Машу, се е образували вследствие на вулканично изригване преди към 2000 години и съгласно експертни оценки е едно от най-чистите езера в света.

Това, наподобяващо на огледало калдерно езеро, се намира в националния парк Акан-Машу на остров Хокайдо в Северна Япония и се счита за свещено от коренното японско население айну. Тъй като езерото е обхванато от гъста мъгла и 200-метрови кратерни стени, които се спускат внезапно във водата, визитата на крайбрежията на езерото Машу е строго неразрешено от японското Министерство на околната среда от съображения за сигурност. Недостъпността на езерото освен усилва мистиката към него, само че спомага и за опазването на девствените му води.

На езика на айну езерото Машу постоянно се назовава Kamuito, което значи " езерото на боговете ", а локалните поданици пътуват колкото се може по-близо до него, с цел да почерпят ентусиазъм в сложни моменти и да се помолят.

Народът айну има вяра, че в езерото живее женски дух. Според легендата, в случай че посетителят види повърхността на нормално покритата му с мъгла вода, ще бъде анатемосан - мъжете ще бъдат небогати и нещастни, а дамите няма да имат деца, написа dir.bg.

Езерото е обхванато в мъгла повече от 100 дни в годината, а с дълбочината си от 212 м то е едно от най-дълбоките езера в Япония. Тъй като наоколо няма елементарно проходими пътища, езерото Машу остава девствено в продължение на хилядолетия, само че пък притегля любопитни в продължение на стотици години. Освен че е известно като едно от най-красивите японски езера, Машу е и измежду най-чистите езера в света, с видимост от 20 до 30 м. 

Посетителите не могат да плуват с лодка, да плуват или да ловят риба във водите на езерото, само че три близки наблюдателни кули и туристическа пътека разрешават на всички, които не се притесняват от проклинание, да погледнат към мистичните води на езерото Машу.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР