Мистериозният жълт картон на Гранит Джака, получен при успеха на

...
Мистериозният жълт картон на Гранит Джака, получен при успеха на
Коментари Харесай

Заражда ли се тото скандал във Висшата лига?

Мистериозният жълт картон на Гранит Джака, получен при триумфа на Арсенал с 4:1 против Лийдс, е разследван от Националната организация по престъпността във Англия поради подозрения за черно тото. Футболната асоциация на острова е получила сигнал за съмнителни залози и незабавно са се обърнала към организацията на 18 декември. Според „ Дейли Мейл “ за момента няма признаци, че самият Джака или различен състезател от Арсенал има някаква виновност.

Сигналът е даден, откакто е пуснат
залог от 52 000 паунда, че Джака ще получи публично предизвестие в последните 10 минути от мача, макар че „ топчиите “ водят безапелационно в резултата. Швейцарският полузащитник получи картона си поради бавене на играта в 86-ата минута. Тогава левичарят трябваше да извърши фаул в личната половина на терена, само че на видеото се вижда по какъв начин стои 20 секунди към топката, без да я ритне, до момента в който не получи жълт картон.

EXC: Probe into Xhaka booking over suspicions of major betting scandal via
— MÖ Yusuf (@MoYusuf11)
Съмнителният
залог е подаден онлайн и е довел до облага от 250 000 паунда. Водещи букмейкъри са подали сигнал до ФА, тъй като нормално не се залагат сходни суми за жълт картон на даден състезател.

От ФА не са почнали свое следствие, само че са предали информацията на Агенцията по престъпността. От футболната асоциация отхвърлиха коментар.

Джака е измежду играчите на Арсенал, които най-редовно си изкарват картони – през миналия сезон халфът получи 10 жълти и 2 червени картона.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР