Мистериозен клип се появи в интернет. На пръв поглед той

...
Мистериозен клип се появи в интернет. На пръв поглед той
Коментари Харесай

Видеоклип, озаглавен Време е да се преместите в Русия, рекламира Русия с евтин газ и водка

Мистериозен клип се появи в интернет. На пръв взор той наподобява на реклама на Русия - има блини с хайвер, красиви дами, въпреки и малко млади, на ниска цена газ, водка и стопанска система, която може да издържи тонове наказания и приключва с надпис в цветовете на съветското знаме - " Време е да се преместите в Русия ".

Видеото е качено за първи път преди 5 дни в YouTube канал, озаглавен " Сигнал " - по прилика с едноименното приложение за известия, който води до проруски канал в Telegram. В него се приказва на британски, което разсънва някои съмнения, само че можем да предположим, че Русия просто кани западните си другари до поживеят малко на Изток.

Клипът не прецизира кой е неговият създател и каква е задачата му. Поради тази причина то бързо стана вайръл и разсъни дълги разногласия дали е подигравка на съветските полезности или в действителност е съветска автореклама.

Видеопродукцията е съединена от фрагменти със свободен лиценз за прилагане, което прави още по-трудно установяването на неговото в началото предопределение.

Факт, че видеото елементарно може да се одобри като част от съветската агитация, която се ускори след началото на нашествието в Украйна и постоянно е на ръба на здравия разсъдък. Както е известно, тя включва всичко - от отричането, че в Украйна има война до това, че НАТО е виновникът за нея, а Зеленски - наркоман.

В страната, в която " МакДоналдс " небрежно стана " Вкусно и точка " изключително място за диспути няма.

Ако се вгледате по-концентрирано във видеото обаче ще видите, че руснаците стоят на мебели ИКЕА - нещо към този момент изцяло невероятно заради глобите и изтеглянето на шведската компания от страната. Евтиният монтаж, инцидентните фрагменти и похвалите, като тази, че в Русия няма " cancel просвета " ви кара да се чудите, дали въпреки всичко видеото няма за цел да осмее съветските " полезности ".



Какво (не) виждаме в рекламния клип?

Клипът стартира не с обрисуване на съветски държавен знак, а с украински подобен - този на украинската руска република, част от Съюз на съветските социалистически републики. Следват фрагменти от паметника на Ленин на фона на имперски замък и споменаването на " вкусната кухня " на Русия в лицето на лъжичка червен хайвер.

След това в рекламата се приказва за хубавите съветски дами, само че на екран в действителност се появява украинският модел Соня Капитонова. Кадърът е откраднат от музикалния клип на песента " Враже " на изпълнителката Енджи Крейда. Като красиви дами от Русия са показани и дребни деца, които се държат за ръка и тичат през поле - още един асортимент на кадър, който провокира покачване на вежди и ни кара да се питаме дали не е далечна препоръка към родения в Санкт Петербург Владимир Набоков и неговата " Лолита ".

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР