Мисля си... Мисля си за много работи, тъй като последните

...
Мисля си... Мисля си за много работи, тъй като последните
Коментари Харесай

Васил Терзиев се оплаква колко трудно било на родителите и дядо му от ДС

" Мисля си... Мисля си за доста работи, защото последните дни имам повече време за това от нормално. Нахлуват мемоари от ранните години на прехода ". Така стартира постът във фейсбук на претендента за кмет на София на ПП-ДБ Васил Терзиев. Мнението си по тематиката е споделил през 2020 година. Публикуваме целия текст без редакторка интервенция. 

От 1990-1993. От 1996-та. Режим на тока, на парното, на водата. Купони. Хора без живец на лицето. Опашки в 5 часа сутринта, с цел да можем да купим 2 хляба и 2 кисели млека. Хиперинфлация, която докара приходите на множеството българи до $4-5 на месец. Държавата - дейно банкрутирала с никакви запаси. Икономиката - кекава по принцип и тотално счупена в тези моменти на рецесия.

Беше доста мъчно, изключително на нашите родители и баби и дядовци, само че оцеляхме. Не единствено оцеляхме, само че започнахме да надграждаме и да живеем по-нормално. Завърна се предприемаческия дух на българина. С всичките й проблеми, България стана по-нормално място за живеене.

Аз надълбоко имам вяра, че ще излезем още по-силни и от тази рецесия, която най-малко в моите очи не е толкоз трагична, колкото тези от предишните мрачни времена. Ще ни е мъчно, само че ще извади най-хубавото от нас. Да сме дисциплинирани. Да сме адаптивни. Да сме положителни. Да сме солидарни.
https://www.facebook.com/terziev1978/posts/pfbid0dFogv8ZVSeN4sBbogf6v928ZuyvVBYTVKjtxt4UGf8SggjXvFgta5GYaaZ6rdhKVl
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР