Мисля, че въпросът със Северна Македония няма да се окаже

...
Мисля, че въпросът със Северна Македония няма да се окаже
Коментари Харесай

Радостин Василев: Въпросът с РС Македония няма да е голямо препятствие за кабинета

Мисля, че въпросът със Северна Македония няма да се окаже толкоз огромно затруднение за това държавно управление. Не допускам, че член на кабинета, било то премиера или който и да е различен, би позволил да се стигне до такава степен, че да се подвигат червени картони. По-скоро ще има другарски метод.

Това съобщи пред bTV министърът на младежта и спорта Радостин Василев.

„ Националният интерес е заплашен тогава, когато оттатък решенията на Народното събрание някой би си разрешил да направи крачки, които са в несъгласие с него. Мисля, че не е заплашен. Това е тематика, която е по-далече от спорта, само че е доста покрай сърцата на българите “, добави той.

Според Василев напъните би трябвало да бъдат ориентирани в областта на образованието и на дипломацията.

„ Не би трябвало да се прави отстъпка по никакъв метод от националния интерес, от Договора за добросъседство, а и от това, което Народното събрание към този момент е определило “, добави той.

Спортният министър съобщи още, че не има вяра „ ИТН “ да имат отрицателно връзки към някоя персона в държавното управление, с цел да не го одобряват като водач.

“В сферата на младежта и спорта диалозите (със Северна Македония - б. ред.) са доста другарски, по-скоро проблемите пораждат в други браншове “, счита още той.

Спортният министър съобщи, че към министерството към този момент има редица подадени сигнали за корупционни действия свързани със спорта, които са довели до ощетяване на страната с милиони левове.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР