Мисля, че нашата страна успя да обясни нашите аргументи, но

...
Мисля, че нашата страна успя да обясни нашите аргументи, но
Коментари Харесай

Буяр Османи: Има добра основа за ползотворни дискусии със София

" Мисля, че нашата страна съумя да изясни нашите причини, само че ние също деликатно изслушахме техните причини. Има добра основа в по-нататъшните полемики, с цел да оформим тези хрумвания в някои съответни решения, които по-късно ще се опитаме да сложим в пакет, който значи платформа за превъзмогване на разликите ".

Това съобщи външният министър на Северна Македония Буяр Османи след втория ден договаряния с българската му колежка Теодора Генчовска, която пред уикенда бе на работно посещаване в Скопие.

" И двете страни са насърчени да продължат напред, само че към момента имаме работа, а времето е малко. Важно е както времето, по този начин и качеството на решенията, качеството не би трябвало да бъде жертва на време, то би трябвало да подсигурява устойчивостта на връзките, за които се интересуваме съществено и ще създадем всичко възможно”, посочи още Османи.

Решението, което ще бъде реализирано, би трябвало да бъде задоволително и за двете страни, декларира Османи. Според него в диалозите с Генчовска е имало задоволително градивна атмосфера, с цел да се направи опит за обезвреждане на предразсъдъците и стандартите и за схващане на позициите на другия.

Инцидентът с подпалването на българския културен център в Битоля не е повлиял на придвижването на динамичността и атмосферата на диалозите с Теодора Генчовска, акцентира Османи.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР