Мислите, че алуминият е сигурен, нали?Ако нещо не е безопасно,

...
Мислите, че алуминият е сигурен, нали?Ако нещо не е безопасно,
Коментари Харесай

Всички го имаме у дома, а ни убива бавно

Мислите, че алуминият е сигурен, нали?

Ако нещо не е безвредно, допускаме, че то няма да участва във вода, храна или предмети, които използваме всеки ден.

До в този момент несъмнено сте научили, че това не работи по този метод.

Отравянето с алуминий е сериозен проблем в днешния свят, предвид на това, че се намира във всичко, което ядем и използваме. Затова защитете фамилията си с тези препоръки.

Отравяне с алуминий

Когато тялото е подложено на доста повече алуминий, той стартира да се натрупва в организма.

Въпреки че човешкото тяло доста дейно почиства токсините и тежките метали, само че даже и най-здравословният организъм има своите граници. С течение на времето, алуминия се натрупва в костите, органите и други тъкани. Болницата Maunt Sinai отбелязва, че отравянето с алуминий е сериозен проблем.

Ранни признаци на отравяне с алуминиий включват мускулна уязвимост, болки в костите, гърчове, комплициране. Ако децата страдат от алуминиева токсичност, тя може да се прояви със занимателен напредък и развиване.

Сериозни проблеми могат да бъдат породени от алуминия, в това число и болести на мозъка, нервната система, анемия и проблеми с белите дробове. Едно изследване за проучване на околната среда демонстрира, че ембрионите, които са били изложени на алуминий са развили аномалии и недостатъци.

Къде се намира алуминият?

Алуминият е метал, който постоянно може да се откри и в земната кора. Въпреки това, тялото няма физиологична потребност от алуминий. Може би се чудите за какво се намира в доста от това, което ядем, допираме или дишаме, даже и в доста медикаменти.

Ако консумирате доста аспирин, медикаменти с рецепта или мултивитамини, се излагате на риск от алуминиево отравяне. Освен това консумирате алуминий всякога, когато ядете. Много чинии са направени от алуминий.

По време на процеса на готвене и предпазване, металът прониква в храната. Ако сте близо или работите в мина, всекидневно вдишвате алуминий. Това е още по-опасно, тъй като по този метод попада в организма посредством кожата.

Защитете се от токсичността на алуминия

Вашето тяло може да преработи алуминий, само че единствено в дребни количества. Въпреки това, би трябвало да се заобикаля. При закупуване на съдове и хранителни артикули, изберете такива, които не съдържат алуминий. Ако употребявате алуминиеви съдове, заменете ги със съдове от чугун.

Не единствено, че е по-добре за вас, само че това може да направи и храната по-вкусна. Винаги, когато е допустимо, избягвайте обработени и пакетирани храни. Много производители употребяват алуминия като консервант в храните. Гответе прясна храна или яжте единствено пресни зеленчуци.

Ограничете приема на алуминий в организма до най-ниско равнище, с цел да предпазите себе си и фамилията си.

Инфо:

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР