Мислех и за самоубийство, признава Райчо Райчев…Историята на Райчо Райчев,

...
Мислех и за самоубийство, признава Райчо Райчев…Историята на Райчо Райчев,
Коментари Харесай

Отписан у нас болен с хепатит С бе спасен от ново лекарство

Мислех и за самоубийство, признава Райчо Райчев…

Историята на Райчо Райчев, който е бил болен от хепатит С, е цялостна с обрати. Мъжът 35 години носи вируса на хепатит С, само че без да знае. При най-обикновен ехографски обзор лекарите откриват, че има проблеми с черния дроб. Последващи проучвания демонстрират, че той страда от хепатит С.

„ Изследването сподели позитивен резултат и всичко към мен се срина. Това стана през 2001 година. Изпаднах в тежка меланхолия. Една мисъл не ми даваше мира. Колко хора аз съм заразил? Битовият контакт може ли да съобщи заболяването. Най-близките ми може ли да са инфектирани? Мисълта е подтискаща – ти си заплашил живота на околните ”, описа Райчо пред bTV.

Той изясни, че когато схванал по-късно, че заболяването може да се съобщи единствено по кръвен път, се успокоил. „ Мислех и за самоубийство. В подобен миг нещата към теб се срутват. Като цяло пострадвам от анемия. Като дребен съм имал кръвопреливане и най-вероятно тогава съм се заразил. Все отново, когато лекарите ме споделиха, че няма по какъв начин да заразя околните, ми стана леко ”, продължава описа си Райчо.

Когато му откриват заболяването, нещата като прогноза не са положителни. Това го кара да напише наследството си, а също по този начин той дава и пинкодовете от банковите си карти на жена си.

„ Болестта беше в трети стадии. Бях приел края. Молех се на Бога да доживея през лятото и септември да си ме прибира. Имаше дни, в които на ставах от леглото. Едвам минавах 50 метра. Два пъти спирах. За да се кача до втория етаж, спирах два пъти. И всичко това ми отнемаше доста време ”, спомня си Райчо.

В този миг обаче в Съединени американски щати одобряват за приложимост нов революционен препарат, особено основан да лекува хепатит С.

„ Свързах се с клиника в Турция, в която незабавно го вкараха. Имах шанса да съм един от първите, употребили препарата. И ето ме през днешния ден тук. Здрав. Медицината към този момент се развива с доста бързи темпове, тъй че в никакъв случай не би трябвало да се губи вяра ”, приключва Райчо. На края, с присъщо възприятие за комизъм, той показа, че откакто е излекуван не си е трансформирал пинкодовете на банковите карти.

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР