Мишел Барние, който през последните няколко години води и заяви,

...
Мишел Барние, който през последните няколко години води и заяви,
Коментари Харесай

Мишел Барние планира да се върне във френската политика

Мишел Барние, който през последните няколко години води и съобщи, че в този момент възнамерява се върне във френската политика, осведоми Агенция Франс Прес.

Той означи пред френско радио, че не има намерение да се причисли към центристкото придвижване на президента Еманюел Макрон и по-скоро ще се върне към десните.

" Искам да употребявам силата, с която към момента мога да допринеса за страната ми " , сподели той пред радио Франс инфо и добави, че ще види къде може да бъде потребен.

Преди да напусне Брюксел Барние загатна, че може да се върне в дясната партия " Републиканците ".

" Ще се опитам да прибавя моя камък, към моето политическо семейство, което също би трябвало да бъде построено отначало, и към френския политически спор ", разясни той.

Но избегна въпрос дали обмисля да се кандидатира за президент през 2022 година, като отговори единствено, че е " родолюбец и европеец ".

Преди да стане основен договарящ на Европейски Съюз за Брекзит през 2016 година Барние служи като еврокомисар по вътрешния пазар от 2010 до 2014 година

Но 69-годишният също е деец във френската политика. През 90-те година на предишния век той е оглавявал няколко министерства, в това число и на външните работи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР