Мишел Барние Европейската комисия представи в сряда писмено позицията си

...
Мишел Барние Европейската комисия представи в сряда писмено позицията си
Коментари Харесай

Остават множество дълбоки различия с Лондон по преговорите за Брекзит


Мишел Барние

Европейската комисия показа в сряда документално позицията си в договарянията за излизането на Англия от Европейски Съюз. На конференция по този мотив основният договарящ на Европейски Съюз Мишел Барние съобщи, че остават голям брой дълбоки разлики с Лондон, както и че в писмената позиция на Европейска комисия няма нищо ново и не се крият изненади.

Той уточни, представен от Българска телеграфна агенция, две от разликите - по въпроса за границата сред Ирландия и Северна Ирландия, както и за правата на жителите. Барние означи, че съглашението за временен период след напускането на Англия следва да бъде заложено в самия контракт за отдръпването.

По неговите думи стремежът на Европейски Съюз е сред двете елементи на ирландския остров да няма граница. Той означи, че е допустимо въвеждането на " инспекции тук-там " през пропускателни точки.

По въпроса за правата на жителите Европейски Съюз упорства европейците, пристигнали във Англия до края на 2020 година, да имат същите права като тези, пристигнали до март следващата година. Европейски Съюз избира също Съдът на Европейски Съюз да следи спазването на общностното право от страна на Англия в преходния период, в който Лондон няма да има глас в приемането на европейските правила.

Барние сподели, че Европейски Съюз влага въображение в търсенето на излаз, както и че е време не за изказвания, а за съставянето на правни документи. По неговите думи в Европейски Съюз има единогласие в договарянията с Лондон, макар другите ползи. Той заяви, че идната седмица се чака нов кръг договаряния с английските представители. В отговор на въпрос Барние добави, че Европейска комисия е подготвена с проект за " изключителни условия " - при положение, че договарянията се провалят.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР