Мирното съжителство със свекървата е възможно. В днешната статия ще

...
Мирното съжителство със свекървата е възможно. В днешната статия ще
Коментари Харесай

Как се живее със свекърва под един покрив, без да полудееш?

Мирното общуване със свекървата е допустимо. В днешната публикация ще разберете каква е тайната!

Когато брачният партньор ми предложи да живеем с майка му, до момента в който се преместим в личен дом, незабавно се съгласих. Тогава тази концепция ми се стори много рационална.

И макар че беше ясно, че ни чакат компликации, защото връзките със свекърва ми не вървяха добре през цялото време, аз бях подготвена да диря взаимни отстъпки и да направя всичко, с цел да се разбираме.

След 3 години непрекъснати кавги и искания, желанието ми да намеря общ език с тази жена най-сетне изчезна.

За да не бъда голословна ще дам като образец последната преживелица, която безусловно ме разстрои.

Преди няколко седмици брат ми пристигна на посетители, без да се обади. Аз, несъмнено, се зарадвах. Но свекървата изрази извънредно неодобрение от визитата му.

Вечерта, когато брат ми си потегли тя реши да ми подсети коя е господарката на къщата. Каза, че нямам право сама да поканвам посетители в къщата. Поне да й желая позволение.

Стискайки пестник, с цел да не кажа нещо ненужно в страстите си, вежливо отговорих, че околните ми могат да идват при мен, когато пожелаят.

Оправдавах цялостното си право да поканвам посетители с обстоятелството, че през всичките 3 години от пребиваването ми в нейната къща непрекъснато вложих пари в жилището. Ремонтът в банята беше напълно за моя сметка.

След като ме изслуша, намусено отиде в стаята си.

Съпругът ми се прибра сърдит от работа. „ Какво се случи още веднъж? Защо майка ми би трябвало да търпи твоите лудории от самото начало? Извини й се неотложно, другояче на следващия ден ще подам молба за бракоразвод! ”

И се извиних. Но не на свекърва си, а на себе си, че изгубих толкоз време и старания за тези хора. След това умерено си събрах нещата и отидох при майка си.

Вижте още: Съпругът ми има друга жена, макар че имаме деца

Те бяха сюрпризирани от сходно развиване на събитията.

След няколко дни брачният партньор ми дойде с цветя и ме помоли да се върне вкъщи. Той сподели, че майка му също моли за амнистия. Така че, по-късно размисъл, въпреки всичко се съгласих да дам втори късмет на това семейство. Оттогава всичко е безшумно и умерено.

Най-накрая съумях да разгадая тайната на мирното общуване със свекървата. Да не демонстрирам страха си и да да не й разреша да почувства морално предимство над мен. В противоположен случай ще пребивавам в ролята на наемател, а не на законна брачна половинка на сина й.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР