Мирела Демирева се представи отлично и във втория си диамантен

...
Мирела Демирева се представи отлично и във втория си диамантен
Коментари Харесай

Отново отлична Демирева втора на Диамантената лига в Рим, Ласицкене №1 в света

Мирела Демирева се показа чудесно и във втория си диамантен старт за сезона. След като в Шанхай по-рано през месеца сребърната олимпийска медалистка от Рио приключи втора след международната шампионка Мария Ласицкене, българката повтори класирането си и на Диамантената лига в Рим. Демирева приключи втора с подравнен персонален резултат за сезона от 1.94 метра. Днес тя беше доста прецизна и скочи от първи опит всички височини от 1.84 м до 1.94 м. Тя направи и три несполучливи опита за офанзива на персоналния си връх от 1.97 м и при втория беше много покрай прекосяване над летвата.

За повторно през сезона Демирева беше победена само от международната шампионка Мария Ласицкене, която този път завоюва конкуренцията с най-хубав резултат в света за сезона от 2.02 м. Тя се оправи с тази височина от първи опит, откакто преди този момент имаше една неточност на 1.91 м, само че мина сполучливо 1.94 м и 1.97 м. Ласицкене нападна и върха на шампионата на Шонте Лоу (САЩ) от 2.03 м от 2010 година, откакто сложи летвата на 2.04 м, само че това се оказа непостижима височина за нея довечера. Третото място през днешния ден зае представителката на домакините Елена Валтортигара с 1.94 м, само че скочени от втори опит.

Демирева остави след себе си сребърната международна медалистка от Лондон 2017 Юлия Левченко (Украйна), която приключи пета с 1.94 м, само че скочени от трети опит, международната шампионка в зала от Портланд 2016 Вашти Кънингам (САЩ), която остана шеста също с 1.94 м, както и медалистката от Световното състезание в зала в Бирмингам тази зима Алесия Трост (Италия), която през днешния ден остана седма с 1.88 м.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР