Мира Добрева е върната по спешност в БНТ, пише „Уикенд”.

...
Мира Добрева е върната по спешност в БНТ, пише „Уикенд”.
Коментари Харесай

Нора Шопова катастрофира в спортната редакция на БНТ - slava.bg

Мира Добрева е върната по неотложност в Българска национална телевизия, написа „ Уикенд”. Веднага откакто се разчу, че тя публично си е взела довиждане с дребния екран, с цел да става писателка, от малкия екран почнали да ѝ звънят на пожар с предложение да смени Нора Шопова като водеща на настоящото предаване „ Питай БНТ”. Манекенката изкара едвам 3 седмици на това място.

Красивата водеща, която има повече от 20 години стаж в националната телевизия, призна, че не е считала да се завръща там, откакто един път към този момент е решила да си тръгне. Всичките си старания била съсредоточила в соята бъдеща книга за столетниците на България и уеб страницата, който от много време приготвя. Когато обаче я помолили да се върне на „ Сан Стефано” 29, не осъзнала по какъв начин споделя „ Да!”.

„ Реално си бях взела довиждане с малкия екран. Отстъпвах позиции, към които вървях през миналото време, и тъкмо това желаех да стане – да не съм на екран. Смятах, че би трябвало да има последователност, да се търсят млади лица. И към момента го считам. Само че се оказа, че и опитът е от огромно значение. Пък и опцията да чуя какво споделят хората, любознанието ми какво в действителност ги вълнува... Когато пристигна поканата да поема ефира на „ Питай БНТ”, всичко в мен възропта: „ Недей! Имаш контракт да напишеш книга, работиш като гламава върху уеб страницата, имаш обществени планове, недей! Нали беше изтощена от телевизия, нали щеше да се отделиш? Недей!” И тогава се чух да одобрявам. Такава съм. Всякакви провокации ме примамват, притегля ме опцията да преборя страха”, показа в неделя водещата със своите почитатели в обществените мрежи.

Ден по-рано от малкия екран оповестиха, че точно тя към този момент ще води „ Питай БНТ”, което започва като графа преди „ По света и у нас” с водещи манекенката Нора Шопова и журналистът Драгомир Драганов-Чая. В него се задават въпроси на фенове към значими хора, които вземат участие в ръководството на страната ни. В малкия екран обаче бързо осъзнали, че водещите им са една от най-нелепите двойки, които могат да съществуват в родния ефир. Бившата манекенка и синоптичка в Нова тв явно не схваща съвсем нищо от тематиките, които се нищят в предаването, а главната ѝ грижа е най-малко да си докарва тип на способена. Докато сътрудникът ѝ мъчно я понася.

След по-малко от три седмици на екран управлението на малкия екран стигнало да мъдрото решение да търси жена, която фактически си схваща от работата, вместо да разчита на симулантка. Логично първото име, които натежало на везните, било на сбогувалата се с Българска национална телевизия Мира Добрева. Тя има задоволително опит като кореспондент, редактор и водещ, с цел да може да се оправи със комплицираната задача да бъде лице на настоящо всекидневно предаване.

Встъпването ѝ в новата служба обезсмислило присъединяване в предаването на Драго Чая, който на процедура изнасяше цялата работа по интервюирането на гостите си, до момента в който до него седеше Нора Шопова. Едновременно с това обаче имаше и спомагателна задача – да замазва неналичието на всякаква логичност в наличието на манекенката на екран в сходно предаване. След като Мира Добрева пое длъжността ѝ, той умерено може да се върне към главната си работа – шоуто „ Българска национална телевизия на 60” и „ Клуб История БГ”.

Нора Шопова обаче също няма да остане без работа. Тя ще се насочи към следващото предизвикателство в живота си, а точно – работа в спортната редакция на Българска национална телевизия. Засега не е ясно до каква степен и това ще ѝ бъде по силите, тъй като най-малко досега не се е чуло манекенката да има визия от спортните събития и персони по света и у нас. Дано позицията, която ще заеме в екипа, да подхожда на подготовката и опита ѝ.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР