Минути след това бяха връчени награди на изявени военнослужещи. В

...
Минути след това бяха връчени награди на изявени военнослужещи. В
Коментари Харесай

С тържествен военен ритуал и демонстрации отбелязаха Деня на храбростта на Морска гара Варна


Минути по-късно бяха връчени награди на изявени военнослужещи. В 10.15 часа стартира концерт на Представителния духов оркестър на Военноморски сили.

Малко по-късно за варненци и гостите на града са планувани динамични демонстрации с присъединяване на военнослужещи от Морския специфичен разследващ отряд, Морска вертолетна авиобаза " Чайка “, Флотилия бойни и спомагателни кораби.

Както медията ни осведоми, в навечерието на празника, привет към военнослужещите насочи контраадмирал Кирил Михайлов, пълководец на Военноморски сили.

" Дами и господа адмирали, офицери, офицерски претенденти, мичмани, старшини, сержанти, матроси и цивилни чиновници! 

За мен е прелестно обвързване и голямо наслаждение, от името на командването на Военноморските сили и персонално от свое име, да насочва към всички вас нашите най-искрени флотски поздравления по случай Деня на храбростта и празника на Българската войска!

С задоволство от постигнатите резултати и заслужена горделивост можем да заявим, че макар  неблагоприятните условия и компликациите в всекидневието, ние, българските военни моряци, свято пазим завещаните ни обичаи, развиваме бойните си качества и обогатяваме своите постижения, в името на възходящото развиване на българския боен флот!

Този всеобщ празник е превъзходен мотив и да сведем глава в знак на синовна признателност и благодарност към нашите славни предшественици – кавалери на ордена " За смелост “, ветерани, вòйни от запаса и запаса, членове на военно-патриотични и родолюбиви организации и съюзи, към всеки българин, който със силата на оръжието или с цената на всеотдайния си труд, във времена на бран или в години на мирновременно развиване,е отстоявал независимостта и защитавал териториалната целокупност на Отечеството.

Приемете нашите най-сърдечни благопожелания за здраве, благоденствие и шанс на Вас, на Вашите фамилии и близки! Нека настойникът на българското войнство Свети Георги Победоносец да ни закриля и води към нови победи!

Честит празник!

Контраадмирал Кирил Михайлов

Главнокомандуващ Военноморски сили

Повече от ритуала през днешния ден, вижте във видеото!
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР