Минути след началото на изборния ден в Кърджали гласува председателят

...
Минути след началото на изборния ден в Кърджали гласува председателят
Коментари Харесай

Карадайъ след машинния вот: Поисках инструктаж, защото е задължение на СИК

Минути след началото на изборния ден в Кърджали гласоподава ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ.

По традиция той гласоподава там, тъй като е лидер на листата в този район. При гласуването с машина Карадайъ изиска инструктаж.

„ Поисках го, тъй като това е обвързване на СИК. Добре знаете, че още 2009 година съм взел участие в правенето на логаритъм на този тип гласоподаване и съм осведомен с него. Задължение е на СИК гласоподавателят, който е стигнал до секцията, да му спомага и да може да упражни правото си на глас. От тази позиция самият аз желаех да забележим дали тя извършва отговорностите си “, сподели пред публицисти водачът на Движение за права и свободи.

Според него контролните разписки би трябвало да се броят, с цел да има доверие в изборния резултат.

„ Аз, в случай че съм член на секционна комисия, няма да сложа автограф, преди да съм преброил контролните разписки “, съобщи Мустафа Карадайъ.

Почетният ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган също упражни правото си на глас малко след отварянето на изборните секции.

В Кърджали през днешния ден се гласоподава в 545 секции. Избирателите по лист са 258 491, което е с към 5000 по-малко, в сравнение с изборите през април.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР