Минути след 5 часа московско време (4 часа българско) президентът

...
Минути след 5 часа московско време (4 часа българско) президентът
Коментари Харесай

Путин нападна Украйна. Евакуират българи

Минути след 5 часа московско време (4 часа българско) президентът на Русия Владимир Путин разгласи началото на профилирана военна интервенция в Донбас, Източна Украйна.

Обстрелва се обаче и столицата Киев, както и Харков.

В Киев токът е спрян, част от връзките са прекратени.

Според Ройтерс, Русия обстрелва военни обекти и летища.

В телевизионно послание Путин прикани украинските военни да сложат оръжие и да изоставен зоните на бойните дейности. Той предизвести, че Русия ще отговори уверено на всеки опит за външна интервенция в Украйна.

Преди това водачите на самопровъзгласилите се Донецка и Луганска република публично желаеха военна помощ от Русия. Това заяви представителят на Кремъл Дмитрий Песков.

По думите на Путин„ задачата на интервенцията е да отбрани хората, които в продължение на 8 години са подлагани безчинство и геноцид от страна на киевския режим “.

Руският президент разгласи, че ще се стреми „ демилитаризация “ и денацификация “ на Украйна и ще изправи пред съда тези, „ които са направили многочислени кървави закононарушения срещу мирните поданици, в това число съветски жители “.

В същото време Путин увери, че няма желание да окупира територията на Украйна.

Според съветския водач основаният от Съединени американски щати по техен облик и сходство блок НАТО е „ империя на лъжата “.

На този декор показателят на московската борса се срина с 11%, а рублата внезапно поевтиня по отношение на $ и еврото.

В момента българското Външно министерство предприе дейности за евакуация на искащите български жители. Засега 10 са поискали евакуация.

Инструкцииите от министерството са българските жители да не напущат домовете си, с цел да могат елементарно да бъдат открити.

Значително по-малко са българите в Одеса, които са поискали да бъдат евакуирани, заяви Митко Димитров, представител на МвНР.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР