Минусовите температури определено не са приятни на никого. Но нямаме

...
Минусовите температури определено не са приятни на никого. Но нямаме
Коментари Харесай

Как по-лесно да преживеем студа

Минусовите температури несъмнено не са приятни на никого. Но нямаме различен избор, с изключение на да преживеем, надяваме се, последните ледени дни за тази година. Ето по какъв начин това да се случи по-безпроблемно.

Безспорно от значително значение е методът, по който сме облечени . Като забележим какво е времето на открито, ни се прищява да навлечем половината дрешник, а по-късно да се наметнем с едно одеяло. Ей по този начин, за всеки случай. Но и това не е добра концепция.

 Снимка 342467

Наслояването на облекла е най-хубавият вид за студените дни. Започваме от най-тънките към най-дебелите. Трябва да имаме прилепнала по нас дреха, да вземем за пример потник или боди. Отгоре може да облечем блуза с дълъг ръкав и жилетка. А когато се озовем на по-топло място, събличаме най-горната дреха, с цел да избегнем изпотяване.

Кашмирът е естествената материя, която задържа най-вече телесната топлота . Освен него, добре е да се спрем и на облекла от микрофибър , полиестер и памук . Вълнените пуловери са неизменима класика, само че не е добре да бъдем единствено по тях.

 Снимка 342469

Много значимо е и краката ни да бъдат топли. Освен с дебели и непропускливи зимни обувки, би трябвало да се оборудваме и с верните чорапи. Пълним един чифт до половината с ориз или леща (те задържат топлината) и ги пъхаме в микровълновата за не повече от минута. След това обуваме за комфорт и в най-студената зимна заран.

Всички знаем правилото на руснаците - зимата се пият студени питиета и се яде сладолед, а лятото - топъл чай . По този метод се контролира температурата на организма. Кръвоносните съдове се стягат и по този начин се понижава притокът на кръв към кожата и крайниците. Това попречва загубата на скъпа топлота.

 Снимка 342471

А и изненадата при кафето е, че неговият затоплящ резултат няма общо с това какъв брой е горещо то . Кофеиноватa напитка подтиква метаболизма и тялото ни стартира да гори сила. А това ни кара да се усещаме затоплени от вътрешната страна.

За разлика от айс кафето, което е добра концепция за зимата , за горещите питиета не може да се каже същото. Техният банкет автоматизирано започва охлаждащия механизъм на тялото ни и то стартира да се поти. Така след първичната топла вълна следва по-продължително изстудяване.

Все отново, в случай че сме почитатели на чая, добре е да го пием хладък и да прибавим към него щипка куркума . Тя, както и лютият червен пипер, канелата или джинджифилът, има високи концентрации на химикали, които покачват кръвообращението.

 Снимка 342472

Никак не е добра концепция да се сгряваме с алкохолни питиета . Те уголемяват кръвоносните съдове и цялата ни топлота доближава до кожата, разпръсквайки се доста бързо. Това основава лъжливо възприятие, че сме преборили студа, само че в действителност телесната ни температура спада, написа Reader`s Digest.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР