Министрите от мониторинговата комисия по сделката на ОПЕК+ на заседанието

...
Министрите от мониторинговата комисия по сделката на ОПЕК+ на заседанието
Коментари Харесай

Мониторинговата комисия към ОПЕК + ще обсъди на 11 ноември необходимостта от намаляване на нефтодобива през 2019 г.


Министрите от мониторинговата комисия по договорката на ОПЕК+ на съвещанието в Абу Даби планувана за 11 ноември ще обсъдят разновидностите за деяние през 2019 година, оповестява организация Bloomberg, базирайки се на делегати.

По техните думи, намаляването на добива през 2019 година е един от вероятните сюжети, които ще се дискутират. Някои от страните в ОПЕК+ са обезпокоени от растящите ресурси от нефт, отбелязва организацията.

При предходното съвещание в края на септември министрите на енергетиката на Саудитска Арабия и Русия, Халид ал-Фалих и Александър Новак обявиха, че пазарът на нефт е уравновесен, без значение от това, че към тази дата бе известно, че договорката ОПЕК+ през август е била изпълнена до 129 %, т.е. страните от ОПЕК+ са понижили доставките на пазара с 500 хиляди барела дневно повече от контрактуваното. Още тогава стана въпрос за обновяване на растежа на запасите от петрол.

В Алжир бе оповестено завършването на договорката за понижаване на нефтодобива с 1,8 млн. барела дневно спрямо равнището от октомври 2016 година Страните обаче склон да се договорят за продължение на съдействието, с цел да може при потребност още веднъж да се контролира пазара.
Още през септември Халид ал-Фалих сподели, че надали ще е належащо през 2019 година страните от ОПЕК+ да усилват добива, при положение несъмнено, че не настъпи непредвиден растеж. По думите му, през 2019 година растежът на доставките от страна на страните отвън ОПЕК, които не влизат в договорката може да е 2 млн. барела дневно, при растеж на търсенето от 1,5 млн. барела дневно.

В началото на ноември стана ясно, че осем страни, купуващи нефт от Иран получиха краткотрайно изключване от американските наказания. Те разполагат със период от половин година, с цел да прекратят изцяло покупката на ирански нефт. Днес министърът на енергетиката на Русия Александър Новак още веднъж заявява, че петролният пазар е уравновесен. Според данните от септември в границите на договорката ОПЕК+ е реализирано осъществяване от 111%, т.е., участващите в тази договорка не са доставили на пазара с 200 хиляди барела дневно повече от контрактуваното.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР