Министрите от ЕС не са стигнали до решение относно въвеждането

...
Министрите от ЕС не са стигнали до решение относно въвеждането
Коментари Харесай

ЕС не стигна до решение за таван на цената на руския газ

Министрите от Европейски Съюз не са стигнали до решение по отношение на въвеждането на таван на цената на газа от Русия, препоръчан от Европейската комисия (ЕК). Това съобщи унгарският външен министър Петер Сиярто, който взе участие в среща в Брюксел, оповестява ТАСС. 

По думите му,  Будапеща " никога " не поддържа въвеждането на предел на съветския газ поради рисковете за енергийните доставки.  „ Други държави-членки на Европейски Съюз също се оповестиха срещу ограничаването за тръбопроводния превоз на газ “, сподели унгарският посланик на конференция след тази среща.  Той също по този начин уточни, че девет страни от Европейски Съюз са се противопоставили на тавана на цените или са изразили запаси по отношение на предлагането. 

По-рано английският вестник Financial Times писа, че няколко страни от Европейски Съюз се притесняват от цялостно прекъсване на доставките на газ след въвеждането на таван на цените.  Преди това Европейската комисия разгласи, че на изключителна среща в петък, на министрите ще им бъде препоръчан лист от пет точки за превъзмогване на енергийната рецесия. Сред тези ограничения е въвеждането на пределни цени за съветския тръбопроводен газ. Очаква се оптималната цена да бъде 520 $ за хиляда кубически метра. 

Може да се чака ново съвещание до края на месеца, заяви след края на днешната среща чешкият министър Йозеф Сикела, чиято страна ръководи до края на годината Съвета на Европейски Съюз.

Газовите складове в Европейски Съюз са запълнени до съвсем 83 на 100, осведоми еврокомисарят по енергетиката Кадри Симсон. Тя означи, че се разисква налагането на пределна цена на газа, доставян по тръбопроводи. По нейните думи в последната година делът на внасяния в Европейски Съюз газ от Русия се е сринал от 40 на 9 на 100. Еврокомисарят настоя да се запазят размерите на импорт на полутечен газ.

Трябва мъдро да понижим потреблението на ток, предвиждаме да предложим наложителен най-малко за икономисване на електричество, уточни Симсон. Тя добави, че не престават диалозите за справедливо систематизиране на приходите от продажбата на скъпа електрическа енергия.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР