Министрите от БСП са напуснали заседанието на Министерския съвет. Това

...
Министрите от БСП са напуснали заседанието на Министерския съвет. Това
Коментари Харесай

Заради F-16: БСП напусна заседанието на Министерския съвет

Министрите от Българска социалистическа партия са напуснали съвещанието на Министерския съвет . Това съобщи вицепремиерът в оставка и водач на левицата Корнелия Нинова

По думите ѝ този диалог и тези решения в този момент са нездравословни за България . " Намираме се в няколко рецесии. Липсва визия какво ще се случи в идващите няколко месеца. Смятаме, че сега да се разисква под каквато и да е форма нов инвестиоционен разход в какъвто и да е размер за нови 8 F-16 е неприемливо. Затова напуснахме съвещанието на Министерския съвет и няма да участваме повече в него ", съобщи Нинова. 

Тя посочи, че става въпрос за закупуването на нови осем американски изтребителя

" Няма да участваме в тази полемика и във взимане на решение и в изясняването на тези въпроси. Смятаме, че н ародът ни се нуждае от тези пари , с цел да преживее зимата и да преведем България през рецесията. И минимум в този миг е належащо България да прави капиталов разход за оръжие ", сподели още Нинова. 

В началото на съвещанието министър председателят в оставка Кирил Петков разгласи, че това може да е последното съвещание на кабинета, само че министрите ще се опитат да гласоподават седем значими точки за България. " Искам да ви благодаря за цялата работа, която свършихме през тези месеци. Не беше елементарно, само че имаме доста положителни резултати, с които да се похвалим. Въпреки, че ни остават няколко дни, до последния миг ние ще решаваме огромните задания и провокации пред българската стопанска система и общество ", обърна се той към министрите. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР