Министрите направиха отчет за постигнатите резултати по време на последното

...
Министрите направиха отчет за постигнатите резултати по време на последното
Коментари Харесай

Министрите отчитат сложна година с много предизвикателства

Министрите направиха доклад за постигнатите резултати по време на последното за годината държавно съвещание, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Външният министър Екатерина Захариева регистрира, че триумф за България е новият сектор на Мария Габриел в Европейската комисия, избирането на Кристалина Георгиева за началник на МВФ и Брекзит.

130 000 българи са получили статут на уседналост във Англия, което е 90% от пребиваващите, заяви Захариева.

Тежка година с доста политически провокации – избори, рецесии, чума по свинете, регистрира вицепремиерът Томислав Дончев. За поредна година нямаме изгубени европейски средства, а 80% от целия запас за новия програмен интервал е контрактуван. Освен това имаме и една от най-прозрачните системи за мониторинг, похвали се Дончев.

Процесите на икономическа промяна са основен приоритет през 2019 година, през новата 2020 година работата в тази посока продължава, сподели още Томислав Дончев.

Без подозрение основен акцент би трябвало да бъдат опитите за повишение на добавената стойност и всичко, което се създава в България, съобщи Дончев и означи, че образованието е водещата политика на кабинета. Според него всяко последващо държавно управление би трябвало да слага образованието преди всичко.

Вицепремиерът Мариана Николова означи, че се регистрира, че от ден на ден българи се връщат от чужбина и се откриват в страната.

Военният министър Красимир Каракачанов регистрира, че към 400 души са повече назначени в системата, в сравнение с са напуснали. Направени са поправки на здания и техника. „ Керванът върви в вярната посока ”, означи Каракачанов. Според него случилото се през последната 1 година в армията не се е случвало през последните 30 години – изтребители, военно учебно заведение, заплати.

Финансовият министър Владислав Горанов регистрира, че през годината продължава наклонността на поддържане на фискална и рейтингова непоклатимост, можем да се похвалим с едно от най-ниските равнища на контрабандата на цигари в Европейски Съюз, успяхме да убедим Световната банка да открие в София център за споделени услуги.

„ Успешна година за българската стопанска система “, заключи Горанов и добави, че с 5% всяка година понижава сивата стопанска система.

Вътрешният министър Младен Маринов регистрира, че е намалял делът по разкриваемост на битовата престъпност. „ Гордеем се постигнатите резултати в битката с телефонните измами. Тази година са намалели с 50% по отношение на предходната ”, похвали се министърът. „ Предвижда се нарастване на нощния труд на служителите на реда. Като цяло можем да отчетем, че изминава комплицирана година ”, уточни Маринов.

Транспортният министър Росен Желязков регистрира, че са направени редица основни планове, които са значими за бранша, измежду които е концесията на летище София. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР